A A A
10.05.2019iz EEN - Crne Goreiz EEN Mreze

Preko sto preduzetnika na poslovnim susretima u okviru IV EUSAIR Foruma

U okviru IV Foruma Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR), Ministarstvo ekonomije, kao nacionalni koordinator Evropske mreže preduzetništva (EEN), najveće mreže u svijetu za rast, internacionalizaciju i inovacije malih i srednjih preduzeća, organizovalo je poslovne susrete, B2B sastanke za mala i srednja preduzeća u Jadranskom-jonskom regionu.

IV EUSAIR Forum, koji zajednički organizuju Crna Gora i Evropska komisija, otvoren je danas u Budvi. Forum, koji se održava pod sloganom „Integracija ljudi, razvoj regiona“ otvorili su crnogorski premijer Duško Marković i šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, kada je poručeno da je Evropska unija prepoznala važnost regiona kao pokretača inovacija i rasta zasnovanog na ciljevima Strategije EU za Jadransko-jonski region (EUSAIR), i ocijenjeno da Crna Gora svojim razvojem na najbolji način promoviše evropske vrijednosti.

Uz podršku EEN kancelarija u ostalim EUSAIR zemljama (Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Grčka, Italija, Sjeverna Makedonija, Srbija, Slovenija), B2B susretima je prisustvovalo preko 100 predstavnika institucija i malih i srednjih preduzeća iz 14 zemalja, koji su održali preko 130 sastanaka.

Učesnici su iskazali zadovoljstvo održanim sastancima, na kojima su razmijenili iskustvo i primjere dobre prakse, ali i uspostavili prve kontakte za buduću saradnju, naročito u oblasti prekogranične saradnje.