A A A
04.10.2017iz EEN - Crne Goreiz EEN Mreze

Regionalna konferencija EEN mreže za Jugoistočnu Evropu - Portorož

Evropska mreža preduzetništva Slovenije, organizovala je regionalnu konferenciju EEN mreže za Jugoistočnu Evropu, 28-30. septembra 2017. u Portorožu.

Svake godine konferencija okuplja partnere Evropske mreže preduzetništva iz Jugoistočne Evrope i predstavnike evropskih institucija i druge zainteresovane javnosti.

Konferenciju je otvorila Špela Stres, koordinator EEN Slovenija, predstavnik Evropske komisije - DG Growth - Direktorata za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo, mala i srednja preduzeća u Evropskoj komisiji, Ištvan Nemet predstavio je viziju i aktivnosti mreže,  dok je Hoze Puigpelat Vals, predstavnik EASME - Izvršne agencija za mala i srednja preduzeća, prezentovao rezultate i dostignuća EEN-a.

Teme ovogodišnje konferencije su bile diskusije o zajedničkoj saradnji, prezentacije aktuelnih tema i panel diskusije. Predstavnici MSP sektora iz Slovenije prezentovali su svoja iskustva i konkretne primjere pomoći i saradnje EEN mreže, u cilju podsticanja njihovih inovativnih aktivnosti i rasta na međunarodnom tržištu.

Tokom konferencije partneri su predstavili primjere dobre prakse iz regiona, razmijenili informacije o novim inicijativama, dostignućima i izazovima u realizaciji zajedničkih aktivnosti u regiji. 

Ove godine na konferenciji je učestvovalo oko 50 predstavnika konzorcijuma EEN-a iz regiona - Slovenija, Hrvatska, Makedonija, Srbija, BIH i Crna Gora.