A A A

Regionalni biznis forum Novi Sad

Evropska mreža preduzetništva u saradnji sa Skupštinom evropskih regiona i Skupštinom AP Vojvodine, a uz podršku Privredne komore Vojvodine i Razvojne agencije Vojvodine, organizuje Međunarodne poslovne susrete u okviru Regionalnog biznis foruma koji će se održati u Novom Sadu u periodu 25 – 27. septembar 2018. godine.

Regionalni biznis forum se organizuje u okviru redovnog godišnjeg sastanka predstavnika Skupštine evropskih regiona (https://aer.eu/).
 
Međunarodni poslovni susreti imaju za cilj da dodatno pomognu preduzećima da lakše i brže dođu do domaćih i ino-partnera u okviru Foruma. Preduzeća koje se prijave dobijaju mogućnost da sami izaberu potencijalne partnere prema njihovim karakteristikama i iskazanom interesu za saradnju. Na osnovu ovog izbora, organizator svakom od učesnika dodjeljuje spisak sastanaka, sa tačno određenim mjestom, vremenom i informacijom o potencijalnim partnerom, nekoliko dana unaprijed.
 
Želimo da podstaknemo poslovnu saradnju izraženu kroz veći obim razmjene proizvoda sa inostranstvom, kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima i sl., ali i saradnju u oblasti razmjene znanja i tehnologije i posebno u unaprjeđenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i evropskim programima i fondovima.
 
Prvi dan Foruma (25.09.2018.) biće organizovano predstavljanje potencijala evropskih regiona i posjeta domaćim kompanijama.

Drugi dan Foruma (26.09.2018.) biće organizovani poslovni susreti iz tri sektora:
  poljoprivreda i prehrambeni sektor,
  metalo-prerađivački sektor,
  sektor turizma.
 
Učešće na Forumu je besplatno.
Prijavu za međunarodne poslovne susrete u okviru Regionalnog biznis foruma možete izvršiti preko linka:
http://rbf2018novisad.talkb2b.net/
 
Forumu će prisustvovati predstavnici privrednih komora i razvojnih agencija iz evropskih regija, članica AER-a.
 
Članovi AER-a koji su do sad pokazali interesovanje za učešće njihovih preduzeća iz navedena tri sektora: Gerderland i Flevoland (Holandija), Adana, Delese, Izmir, Bursa (Turska), Jönkoping, Göteborg i Värmland (Švedska), Oppland (Norveška), Temišvar i Arad (Rumunija), Brisel (Belgija), Varaždin (Hrvatska), Republika Srpska (BiH), Csongrad (Mađarska) i Katalonija (Španija).